Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozloučení s 12. ročníkem MSMO. 2014

msmo_ivancice_4.jpg     Celý rok jsme se pečlivě připravovali na sobotu 28. června a už je za námi. Jak líně se dny válely v našich dlaních loni v listopadu a nyní nám proklouzly mezi prsty jak slizcí úhoři. Tak pro ty, kteří se finále nezúčastnili, máme tento krátký příspěvek.

msmo_ivancice_5.jpg     Celý rok jsme se pečlivě připravovali na sobotu 28. června a už je za námi. Jak líně se dny válely v našich dlaních loni v listopadu a nyní nám proklouzly mezi prsty jak slizcí úhoři. Tak pro ty, kteří se finále nezúčastnili, máme tento krátký příspěvek.

     Od rána jsme se všichni sjížděli, někteří z blízka, jiní z daleka, tak abychom mohli v deset hodin začít. Po krátkém úvodu, ve kterém se všichni dozvěděli co je to MSMO a jak tato soutěž vznikla, následovalo pěkné hudební vystoupení. Hned poté jsme se pustili do závěrečného hodnocení a předávání diplomů a cen. Na prvním místě se umístil Horácký fotoklub z Jihlavy. Druhý byl Klub moravských fotografů Brno a třetí skončil Fotoklub Zlín. Náš, pořádající fotoklub tohoto ročníku, se umístil na krásném čtvrtém místě a nejen že obhájil loňské umístění, ale ukázal, že patří mezi nejlepší fotokluby Moravy a Slezska.

     Vítězové si odnesli nemálo hodnotných cen, upomínkové placky pro všechny, jenž měli v tomto ročníku soutěžní fotografii a také zbrusu nové trofeje, které pro tento účel zhotovil místní umělecký kovář. Všechny tyto věci byly financovány za pomocí našich partnerů.

 msmo_ivancice_15.jpg

     Předáním cen však tato událost neskončila, neboť pokračovala vernisáží k výstavě všech snímků, které tento rok soutěžily a budou vystavovány celý měsíc v Památníku Alfonse Muchy v Ivančicích. Přičemž tyto snímky jsou umístěny v galerii, ve sklepení pak návštěvníci najdou historii celé soutěže a také vybavenou fotokomoru s ukázkami fotografií, zejména různé způsoby tisku a materiály pro tisk. Jsou zde také vystaveny soutěžní snímky Fotoklubu Andromeda z Brumova-Bylnice, který stál v čele s Antonínem Kostkou při zrodu této dnes již prestižní soutěže. Došlo také na symbolické předání pořadatelského vesla členům Fotoklubu Jablunkov, kteří byli této události přítomni. S posledním hudebním vystoupením se všichni mohli občerstvit připraveným rautem a každý po svém si prohlédnout celou výstavu. Teprve nyní, až se otočili čelem ke vchodu, někteří zjistili, že do místnosti vede cesta skrze obrovský fotoaparát, který zhotovili členové Fotoklubu Ivančice a který velice vkusně doplnil celou expozici.

     Rozloučili jsme se s veřejností, která šla svou cestou, a pro členy přichystali bohatý doprovodný program, aby jim naše město zůstalo alespoň na jeden den v jejich mysli. Nejprve mohli shlédnout obě expozice významných ivančických rodáků Alfonse Muchy a Vladimírap6281506.jpg Menšíka. Po obědě, kdy jsme stihli také domluvit dalšího pořadatele po Jablunkovu, schválit propozice pro následující ročník, odsouhlasit systém hodnocení a prodiskutovat experimentální hodnocení, jsme pokračovali již rozděleni na dvě skupiny. První se vydala pěšky kolem rodného domu Vladimíra Menšíka na Rénu a podél řeky na Stříbský mlýn, kde společný program pokračoval focením modelek v interiérech atraktivně a zároveň netradičně zařízené dílny dalšího z místních, světově uznávaných umělců Pepy Zahradníka. Druhá skupina se pustila po stopách historie našeho města a k tomu měli i průvodce, kteří vše náležitě okomentovali. Do cesty se jim postavilo nejedno zákoutí a také jeden z nejstarších židovských hřbitovů v Evropě. Až se připojili k ostatním, vyfotili si i oni připravené modelky. Fotilo se, povídalo, diskutovalo, jedlo a pilo, až přišla šestá hodina a čas na poslední bod našeho programu a tím byl táborák a opékání buřtů.

     Co říci závěrem, asi je těžké hodnotit za jiné, konec konců čas ukáže, mohu jen za sebe pár slov. Byl to den, který jsme připravovali všichni členové fotoklubu každý svým dílem, jak mohl pomoci. Nápomocni byli také pracovníci jiných organizací nebo naši rodinní příslušníci, a pokud bych měl někomu teď poděkovat, tak děkuji nám všem stejným dílem. Bylo to krásné završení celoroční práce a z mého pohledu důstojné hodnot, které Moravsko-slezský mapový okruh za léta fungování má. Nedali jsme laťku ostatním, neboť každý máme jiné možnosti na dosažení výsledku. Máme ale na paměti slova jednoho ze zakladatelů, která říkají naprosto vše o tom proč tuto pomyslnou káru táhnout dál a nenechat jí stát na prvním kamínku, který nedokáže sama překonat. A jaká že to jsou slova?

Naše práce a úsilí do rozjezdu MSMO se neztratí, je to vklad do budoucna“

 A. Kostka, Andromeda Broumov-Bylnice

 

     Pojďme tedy dál. Vám všem dobré světlo a již dnes se těším na další setkání nad fotografiemi a povídání si o důvodech jejich zrození.

Petr Kudláček, FotKI

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Vyhodnocení MSMO 2014

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ivo - Vítězné foto

Uvažujete zveřejnit pro připomenutí alespoň vítězné foto?
Díky

Petr K. - Re: Vítězné foto

Uvažujeme, jen se trochu otřepeme. Ale pouze nejlepší foto. Ostatní nechť si zveřejní každý fotograf na stránkách svého fotoklubu. Domnívám se, že tam mají své místo. Zveřejněny budou nejlepší fotografie také na fotokluby.cz kde má MSMO svou vlastní sekci.

Ivo - Re: Re: Vítězné foto

jasně, tak jsem to myslel ...
dík za info

 



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 35
Celkem: 3410757
Měsíc: 47233
Den: 2513