Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vernisáž výstavy 2024

img_2310.jpgVernisáž výstavy Ivančické FotKI přilákala téměř osmdesát návštěvníků.

V historických prostorách ivančického památníku se konala vernisáž výstavy fotografií s názvem “Ivančické FotKI”. Tento kulturní svátek fotografie přilákal téměř osmdesát návštěvníků, kteří si přišli prohlédnout rozmanité díla místních fotografů.

article preview

img_2305.jpg     Jako předseda Fotoklubu Ivančice jsem měl tu čest uvést vernisáž naší nové výstavy “Ivančické FotKI”. Byl to pro mě moment plný hrdosti, když jsem viděl, jak se prostory památníku zaplnily téměř osmdesáti návštěvníky, kteří přišli sdílet naši vášeň pro fotografii.

 

     Vernisáž byla zahájena v rytmu hudby od Dement big bandu, jejichž melodie dokonale doplňovaly atmosféru večera. Výstava představovala téměř dvě stě fotografií od různých autorů, které ukazovaly širokou škálu žánrů a stylů  z celého světa (skoro, ještě jsme nebyli na Antarktidě). Byl jsem nadšený z toho, jak každý snímek vyprávěl svůj vlastní příběh a přispíval k celkové rozmanitosti naší kolekce. Ve sklepení památníku jsme také vytvořili speciální prostor pro historii našeho klubu, kde bylo vystaveno více než sedm set fotografií. Bylo pro nás důležité ukázat, odkud jsme přišli a jak se náš klub vyvíjel. Prezentace fotoklubu promítaná na zeď v temné fotokomoře s dobovým vybavením byla připomínkou našich kořenů a tradičních metod, které jsme kdysi používali. V další místnosti sklepení byly s úctou prezentovány umělecké akty, které představovaly další dimenzi naší umělecké práce. Součástí výstavy je i improvizovaný fotoateliér a expozice starých analogových fotoaparátů. Vernisáž “Ivančické FotKI” byla pro mě osobně velmi dojemným večerem, který zdůraznil, jak moc je fotografie důležitá pro tu naši partu a jak může spojovat lidi img_2318.jpgrůzných generací. Jsem vděčný za každého, kdo přišel a podpořil náš klub, a těším se na další projekty, které společně vytvoříme. Chtěl bych tímto poděkovat všem členům, kteří se podíleli na přípravě výstavy a průběhu vernisáže. Toho jsme mohli dosáhnout jen díky podpoře našich partnerů, kterým rovněž děkujeme.

Celkově byla vernisáž “Ivančické FotKI” nezapomenutelným zážitkem, který umožnil nejen vidět, ale i cítit fotografii jako uměleckou formu, která spojuje minulost s přítomností a otevírá dveře do budoucnosti.

Petr Kudláček

 

Náhledy fotografií ze složky Výstava 2024

 



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 39
Celkem: 3439093
Měsíc: 53455
Den: 2120