Jdi na obsah Jdi na menu
 


Březnová FOTOsobota 2014

lu_7.jpg     První březnový den a s ním i naše pravidelná sobotní fotovycházka. Tentokrát jsme se vydali do druhého největšího města naší krásné vlasti, do Brna. Ale protože víme, že ne všichni fotí všechno, zvolili jsme...

pe_2.jpgPrvní březnový den a s ním i naše pravidelná sobotní fotovycházka. Tentokrát jsme se vydali do druhého největšího města naší krásné vlasti, do Brna. Ale protože víme, že ne všichni fotí všechno, zvolili jsme zlatou střední cestu a rozdělili se na dvě skupiny. Jedna se vydala po stopách architektury a street fota, ta druhá zase propadla kouzlu tisíců orchidejí.

 

Skupina první: krycí jméno „domkáři“

Cíl: historický střed města

Foťáky připraveny a tak jsme vyrazili mi_6.jpgpo Josefské ulici na náměstí Svobody. Cestou na „svoboďák“ jsme se kochali historickými památkami a pokoušeli se o jejich zvěčnění.  Bylo krásné slunečné odpoledne a tak bylo náměstí plné lidí. Všichni na nás koukali jako na zjevení, ale z toho jsme si nic nedělali a vesele pokračovali ve focení.

Potom jsme prošli Zámečnickou ulicí na Dominikánské náměstí, kterému dominuje budova Nové radnice a magistrátu města Brna. Před radnicí pobíhala spousta nervózních svatebčanů, které jsme radši obloukem minuli a pokračovali dále v objevování historického centra.

Zamířili jsme si to na Zelný trh. Velký ohlas u nás vzbudila kašna Parnas, která zde stojí již od konce 17. století. Starší z nás si zavzpomínali na to, jak Brno vypadalo v době jejich mládí. Po chvilce nostalgického rozjímání jsme dále pokračovali ke katedrále sv. Petra a Pavla neboli k Petrovu.

Někteří zde byli poprvé, a tak jsme si celou katedrálu prohlédli zvenku, zevnitř a nevynechali jsme ani vyhlídku z věže, ze které byl krásný výhled na celé Brno.

Posledním cílem našeho odpoledního putování po Brně byl hrad Špilberk. I když jsme byli už značně unavení, nevzdali jsme to a na hrad přece jen vylezli. Každý jsme udělali pár fotek, vyfotili jednu společnou a pak už se vydali zpátky k autu a hurá domů.

 

Skupina druhá: krycí jméno „kytičkáři“

Cíl: Skleníky v Arboretu MUZL

Celá akce se dá hodnotit „přijeli, viděli, odjeli“, ale to bych to zkrátil asi hodně, tak pěkně od začátku. Přijeli jsme na akci s názvem kvetoucí orchideje do skleníků MZLU v Brně. Tento je vyhlášen svou největší sbírkou orchidejí pe_8.jpgmnoha kontinentů. Už při vstupu nám bylo jasné, že stativ asi nepoužijeme, neboť by nás dav návštěvníků doslova smetl. Pustili jsme se do focení každý po svém. Fotili se květy, barvy, ryby, listy, kořeny, lidi,… no prostě vše, co nám cvrnklo do oka. Někdo to vzal jen tak, jiný přes makro, další po světle a nebo s bleskem. A pro ty z nás, co jsme zde byli poprvé, čekalo na konci cesty milé překvapení. Bylo nutné se otočit a jít pěkně stejnou cestou zpět a opět obdivovat krásu kolem nás a objevovat kouzlo protisvětla.

Nakonec jsme se ještě prošli po Arboretu, prohlédli si tematická zákoutí různých světadílů, vyfotili se a vydali cestou zpět k východu. Celé odpoledne se velmi vydařilo a určitě se do Brna zase brzy vrátíme. Ale příště už pěkně všichni společně.

 Pavla Čechová a Petr Kudláček

 

Náhledy fotografií ze složky 03/2014

 



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 41
Celkem: 3420755
Měsíc: 49340
Den: 3065