Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vernisáž první - Křest loga 2011

vernisaz_ludek_10.jpgByl krásný letní den. Tu a tam si ptáčci zpívali tu svou písničku, čim čim, píp píp, krrrá .. ne to ne, vrány už jsou pryč. Obloha se třpytila v zapadajícím slunci a někde tam nahoře už čekalo místečko na novou hvězdu. Malou neposednou hvězdičku, která se chystala právě vyjít.

Penzion pro pohozené pány se stal útočištěm pro první oficiální výstavu Fotoklubu Ivančice a do svých útrob se nebránil pojmout mimo pánů i dámy. Přiblížil se čas slavnostní vernisáže. Hosté se pomaloučku prodírali nepropustným pralesem fotografií, aby vzápětí zaujali svá místa u připravených stolů s malým občerstvením.
vernisaz_ludek_18.jpgVážené dámy, vážení pánové, milí hosté. Nastalé ticho prořízl hlas Ireny Knotkové, která se ujala role průvodce celou vernisáží. Velmi krátce všechny přivítala a seznámila nás s bohatým programem. Mimo fotografií byl zřejmě největší událostí křest nového loga fotoklubu. Kmotry se společně stali známý ivančický malíř Alois Fiala a tříletá Lucka Kudláčková. Společně tak dali novému logu věčné mládí a životní zkušenost. Ale ani motto se nedá zapomenout. Prondeš prondeš, neprondeš neprondeš.
V úžasném prostředí dvora penzionu se sešlo bezmála 120 hostů a vytvořili společněvernisaz_kacka_38.jpg neopakovatelnou a velmi příjemnou atmosféru, kterou umocnil i bezesporu kvalitní kulturní program. Byl však jen pouhou brzdou nadšených diváků, jenž se nemohli dočkat společné prohlídky výstavy s jednotlivými autory fotografií.
Fotoklub Ivančice vstoupil do kulturního života města tou správnou nohou a hned na začátku si zabral své místo. Čas ukáže, zda tato malá hvězdička bude stoupat vzhůru a nebo jí čeká strmý pád. Přejme si, aby to bylo jen vzhůru a aby nám nabídl svou činností pohlédnout na šeď všedních věcí kolem nás v jiném světle.

                                                                                                                                     Petr Kudláček

 

Náhledy fotografií ze složky Vernisáž Stříbský mlýn

 



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 68
Celkem: 3410056
Měsíc: 47049
Den: 2482