Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vernisáž výstavy Ivančické FotKI 2012

vernisaz_10.jpgVe slunečném sobotním odpoledni se 3. Března 2012 v Památníku Alfonse Muchy uskutečnila vernisáž k výstavě velkoformátových fotografií ivančického fotoklubu FotKI.

  Ve slunečném sobotním odpoledni se 3. března 2012 v Památníku Alfonse Muchy uskutečnila vernisáž k výstavě velkoformátových fotografií ivančického fotoklubu FotKI. Celou akcí bravůrně provázela Irena Knotková. Došlo také na vyhlášení vítězů fotografické soutěže pro veřejnost a přítomným výhercům byly předány drobné ceny a diplomy.
 

  Vystavované fotografie nabízí pohled na Ivančice a jejich nejbližší okolí. Podstatná část je věnována historickým objektům města.vsichni.jpg Z fotografií je patrna surovost a realita jednotlivých objektů. Věrně zachycují současný stav ať už je jakýkoliv. I když jsou některé pohledy téměř neznámé, nesetkáte se na výstavě s žádnou fotomontáží. Vznik fotografií je dán pouze splněnou podmínkou být na správném místě ve správný čas. Soubor fotografií vznikal celý rok, aby se stal součástí významné události pro město Ivančice, které letos oslaví 800 let od první zmínky. Fotoklub Ivančice tímto přispěl malou kapkou a obohatil kulturní program roku 2012.

  Výstava je doplněna o ukázku improvizovaného domácího fotoateliéru a vybavenou temnou fotokomoru, kde si každý může vyzkoušet, jak se pracovalo s technikou potřebnou k vyvolávání fotografií z kinofilmu. K vidění jsou také různé materiály, na které se dají fotografie tisknout. Velmi pěkně doplnila výstavu jarní a velikonoční aranžmá naší členky Lenky Bratrů. V kulturním programu se představili hrou na kytaru pánové Zápeca a Kratochvíla.
 

  Ve sklepení Památníku jsou vystaveny fotografie různorodé. Jednak zde pokračují památky Ivančic, ale můžeme zde obdivovat i vzdálenější regiony od Aše až po Tatry a objevuje se i příroda. Během vernisáže byl také představen nový kalendář na rok 2013 s fotografiemi Ivančic.
 

  Vzhledem k velikosti fotografií nebylo možné vystavit vše, co fotografové na své fotoaparáty zachytili. Veřejnost se tak může těšit na další podobnou výstavu, která ukáže to, co se nyní na výstavu nevešlo.
 

  A protože někteří ještě neznají význam kratšího názvu fotoklubu a považují ho za jiné slovo a navíc s hrubkou, máme pro ně jednoduché vysvětlení
Fotky – s malým y na konci – soubor 2 a více fotografií
FotKI – s vekým K a  I na konci – Zkrácený  název vznikl složením vybraných písmen ze tří slov „Foto, Klub a Ivančice“. Vybraná písmena jsou tučně.
 

Samotný fakt, že se vernisáže zúčastnilo cca 150 lidí, je skvělou vizitkou pro naši práci. Jsme za to nesmírně rádi a za Vaši přízeň děkujeme. Výstava fotografií „Ivančické FotKI“ potrvá do 31. Března 2012.

Něco málo o vernisáži, včetně fotografií, se dozvíte i zde http://tn-foto.blogspot.com/

A jaké fotografie můžete na výstavě vidět se podívejte zde: Výstava v Památníku A. Muchy 2012

 

Náhledy fotografií ze složky Vernisáž PAM Ivančice 2012

 



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 26
Celkem: 3376604
Měsíc: 37162
Den: 1976