Jdi na obsah Jdi na menu
 


Víkendové soustředění pod Templštýnem 2012

u-taboraku-1.jpgStává se již tradicí, že si náš fotoklub užívá fotovíkend na Templáku. Letos to bylo 1.-3. června. Počasí nám docela přálo a tak jsme si mohli

  u-mostu.jpg

  

  Stává se již tradicí, že si náš fotoklub užívá fotovíkend na Templáku. Letos to bylo 1.-3. června. Počasí nám docela přálo a tak jsme si mohli opravdu užít focení ve všech směrech. Po 10 km jsme úplně zapomněli na realitu a vjížděli do nádherné přírody, plné úžasných scenerií.

   Cestou se první fotografovanou obětí staly divoké kačeny v řece. Později nad táborem duha. První večer nemohl chybět táborák. Opékání špekáčků a oslava krásného 3. místa v soutěži MSMO.

 

kde-je-slunicko-.jpg

 

    Bylo úžasné, když se v romantickém prostředí sešla naše parta. Škoda, že chyběla  Irenka a Milan. Zato jsme všichni přijali mezi sebe i našeho psího kamaráda Vilíka. Jen co se pár z nás pokusilo vyfotit měsíc s mraky a noční tábor, šli jsme brzo spát, abychom mohli ve 4 hodiny fotit ranní rozbřesk nad táborem. Ovšem obloha nebyla podle našich představ tak jsme zase zalehli. Většině to nevadilo, alespoň jsme mohli nabrat síly na sobotní fotograficky nabitý den.ach-ta-skola.jpg

   Ráno nám Ivanka připravila přednášku o dokumentární fotografii a proběhl i malý úkol pro členy, kteří se rozdělili do skupin PePe, BoLuLu a LeMon. Klárka se bohužel nemohla zúčastnit již od pátečního večera, vše si ale vynahradila v sobotu odpoledne. Poslechli jsme si přednášku o autorských právech a prodeji práv k fotografii. Zlatým hřebem odpoledne bylo focení s dnes již profesionální modelkou. I díky našim ochotným členům mužského pokolení, Luďkovi a Petrovi, kteří chytali poslední paprsky sluníčka, aby je díky odrazové desce posílali na fotografovanou modelku, se snímky docela podařily.

    Během dopoledne jsme měli možnost fotit reportážní fotografie na sympóziu řezbářů a také vodáky, kterým přehrada pustila vodu. Na večer proběhlo promítání fotek těch členů, kteří fotili již v pátek, a bylo to opravdu povedené. Po večeři Klárka škemrala o táborák, protože neměla objednanou večeři a protože ji členové nenechali ve štychu, táborák byl. Posezení vystřídalo focení noční oblohy se stříbrným měsícem. Ten byl k naší velké radosti skoro v úplňku. Také máme pár úlovků nočního pohledu na most přes řeku za použití dlouhého expozičního času.Další den dopoledne proběhlo poučení o čištění a údržbě fotoaparátu, filtrech a objektivech. Po obědě jsme se rozloučili a opustili překrásné údolí pod Templštýnem.

ucastnici-setkani.jpg   Prožili jsme krásný víkend po boku přátel, jenž umějí chytit za stejný konec, a táhnout kupředu. A i když nebyl program splněn do puntíku, společné zážitky nám nikdo nevezme. Fotoklub má opravdu silné motory. Každý motor má však v pohonu lopatky, které s ním otáčejí. Díky všem členům, kteří se stali malou lopatkou, jenž přesně zapadá na své místo v soustrojí zvaném Fotoklub Ivančice, se naše motory točí naplno, a tak můžeme dál naplňovat naše motto: Vždy hledáme způsoby, jak překročit vlastní hranice. V naší tradici budeme pokračovat. Určitě to stojí za to!

Členové fotoklubu.

 

Náhledy fotografií ze složky Templštýn 2012

 



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 37
Celkem: 3423019
Měsíc: 50700
Den: 3159