Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyhlášení MSMO - Ivančice 2020

Dlouho jsem přemýšlel, jak začít psát tento článek. Stejně jako je na přehrávačích tlačítko STOP, tak 18. ročník fotografické soutěže zastavil Koronavirus. Dlouho jsme nevěděli, zda vůbec nějaké závěrečné vyhodnocení bude. Dobrá věc se podařila a my ...

article preview

msmo_2020_37.jpg   Dlouho jsem přemýšlel, jak začít psát tento článek. Stejně jako je na přehrávačích tlačítko STOP, tak 18. ročník fotografické soutěže zastavil Koronavirus. Dlouho jsme nevěděli, zda vůbec nějaké závěrečné vyhodnocení bude. Dobrá věc se podařila a my mohli plánovat setkání. I když vše bylo díky uzavření výstavních prostor jinak, podařilo se nám pro výstavu nalézt důstojné prostory v synagoze v Dolních Kounicích. Vyhlášení pak dostalo nový rozměr konáním na nádvoří domu pánů z Lipé (MěÚ Ivančice).

   Hned po příjezdu zástupců všech soutěžících fotoklubů, jsme se pustili do vyhlášení. Nejprve přišly na řadu jednotlivci, kdy nejlepší z nich je člen fotoklubu Freeland Žďár nad Sázavou, pan Pachovský Zdeněk s fotografií Z očí do očí. 

7-pachovsky_zdenek-z_oci_do_oci.jpg

   Pro nás je pak dobrá zpráva, že z celkem 180 fotografií máme na špici hned dva zástupce. Na krásném 5.místě se umístil Ludvík Litoborský a na 11. místě Petr Kudláček.

   Po ocenění jednotlivců, přišly na řadu fotokluby. Začali jsme od prvního místa odzadu a tak členové našeho fotoklubu s napětím čekali, jaké místo v 18. ročníku získáme. Když už byla vyhlášena i pomyslná bramborová medaile, očekávání jaké místo to bude se vystupňovalo na maximum. 3.místo Fotoklub Vsetín. No, tady už měli všichni naši členové nervy na pochodu. 2.místo Fotoklub Ivančice-FotKI. Euforie vystřídala napětí a radost se doslova přenesla na všechny kolem Je to historický úspěch a ocenění dobré práce, kterou se každý člen na chodu fotoklubu podílí.  Ještě je potřeba doplnit, že jsme byly poraženi Klubem moravských fotografů Brno, který je mnohonásobným vítězem této soutěže. Putovní pohár tedy zůstává dále pod jeho dohledem.

   Ceny byly rozdány a na všechny čekal doprovodný program. Zájemci o prohlídku ivančické věže si ve dvou skupinách prohlédli naše město z vyhlídky ochozu. Hned po obědě se všichni přesunuli do prostor Stříbského mlýna, kde na ně čekaly modelky a fotogenické prostředí celého areálu. Všichni společně přátelsky diskutovali o všem co je zajímalo a byla na nich znát velká spokojenost. Došlo i na tradiční opékání špekáčků.

msmo_2020_16.jpg   msmo_2020_6.jpg

   Co dodat závěrem. Díky úsilí všech členů a pomoci těch, co nás podporují, podařilo se nám důstojně uzavřít 18. ročník soutěže Moravsko-slezský mapový okruh, který jsme celý rok organizovali. Pomyslnou veslici jsme předali pořadateli příštímu, a to Bohumínu. A my? My se těšíme na další pěkná setkání se starými i novými přáteli z fotoklubů Moravy a Slezska.

Petr Kudláček

 

Náhledy fotografií ze složky MSMO_Ivančice_2020

 



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 40
Celkem: 3419002
Měsíc: 48403
Den: 2353